IG Q&A - Wat is je favoriete handheld?

Artikel | -

Consolegaming is leuk, maar de meesten van ons hebben stiekem net zo warme gevoelens bij onze handhelds. Met de aankomende New Nintendo 2DS XL in het achterhoofd hebben we de redactie gevraagd wat nu eigenlijk hun favoriete handheld is?

Dennis Mons
Hier hoef ik echt niet lang over na te denken aangezien mijn lievelingshandheld, as we speak, op mijn bureau hier op de redactie staat: de Sega Game Gear. Terwijl veel leeftijdgenoten liepen te klooien op Gameboy's had ik vrij snel een Game Gear. Awesome games in kleur! YAY! En dat ding was toen redelijk te betalen ook. Ik had er niet veel games op, maar weet nog wel dat ik Space Harrier en Sonic The Hedgehog helemaal kapot heb gespeeld toen. Overigens wel met een stekker direct in het stopcontact, want zelfs met zes AA-batterijen hield dat ding het nog geen 3 uur vol.... pff, goddank kocht ik er ook een batterypack erbij. Hoe dan ook; wat mij betreft de enige awesome handheld die Sega heeft uitgebracht, want de Nomad was een piece of crap.


Jacco Peek
Ik kan eigenlijk niet kiezen. Op zowel de DS als de 3DS heb ik verschrikkelijk veel toffe games gespeeld, eigenlijk te veel om op te noemen. Op de Game Boy Advance begon het echter voor mij, de handheld die ik op mijn zevende kreeg en urenlang met verbazing heb zitten kijken naar dat kleine schermpje. Ik heb vast weleens verteld dat ik zo’n vijfhonderd uur in Pokémon Ruby heb gestopt, maar ook Super Mario World en Tony Hawk waren toen magische ervaringen. Tot op heden zoek ik trouwens nog een betaalbare Game Boy Micro, want dat ding ziet er waanzinnig uit.


Eline Oosterloo
Bij deze speelt nostalgie zeker een rol. Mijn lievelings handheld is altijd de Game Boy Advance SP geweest. Niet alleen is het de eerste Nintendo handheld met backlight (waardoor ik onder mijn deken stiekem kon spelen wanneer ik moest slapen), maar hij is ook nog eens écht portable. Niet dat ik mijn New Nintendo 3DS XL te lomp vind om mee te nemen, maar hij past niet in mijn broekzak, en dat doet de Game Boy Advance SP wel. Ook heeft het apparaat een oplaadbare accu, waardoor je niet steeds batterijen hoeft te vervangen. Daarnaast zijn er ontzettend veel goede spellen op het apparaat te spelen. Zo heb ik vele uren in Final Fantasy: Tactics Advance en de Zelda Oracles games (hoera voor backwards compatibility) gestoken met dit apparaat in mijn handen tijdens vakanties. Goede tijden die ik niet snel zal vergeten.


Bert de Vries
Dat moet mijn Gameboy Advance zijn. Wat een goede herinneringen heb ik aan dat ding! Voor een deel komt dat door heerlijke games zoals Mario Kart: Super Circuit, Golden Sun, Metroid Fusion en Advance Wars, maar vooral door dat ding zelf. Hij is zwaar, heeft geen backlighting en soms te weinig knoppen maar man, man, man wat spelen games lekker weg! Daarbij is het gebrek aan backlighting is wel lastig maar het zorgt er wel voor dat je op twee AA batterijtjes uren en uren kan gamen. Ik denk dat ik 'm nu van zolder ga halen...


Brian Artiles Govita
Mijn favoriete handheld is ook meteen de laatste handheld die ik ooit heb gehad en dat is de Gameboy Advance. Dit apparaatje heeft mij en velen met mij zoveel plezier gebracht met games als Mario Kart: Super Circuit, Pokémon Ruby, Sonic Advance, Golden Sun en nog veel meer. Nu ik eraan terugdenk herinner ik me weer hoe vaak we op de basisschool wel niet werden betrapt op het spelen tijdens de les. Dat bewijst maar weer hoe vet de Gameboy Advance was voor zijn tijd. Misschien een idee om een Game Advance Classic uit te brengen met backlighting, Nintendo?

Geplaatst op 16 juli 2017 om 08:59 door


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.