Een film, een game - Wat is Detective Pikachu?

Artikel | -

Ryan Reynolds, geel, een flinke baard in de keel en een vergrootglas. Het lijken een aantal gegevens die niets met elkaar te maken hebben, maar dat is niet het geval. Het heeft alles te maken met Detective Pikachu. Dat gele wezen uit Pokémon laat Ash even achter om zijn droom om detective te zijn na te jagen en dat doet hij zowel in film- als gamevorm.

De game
In Japan verscheen 3 februari 2016 al een Detective Pikachu-game, namelijk Birth of a New Duo. Het is een 3DS eShop-titel die uiteindelijk nooit richting het westen is gekomen. Jammer, want fans hebben maar liefst 40.000 handtekeningen opgehaald om te vragen of acteur Danny DeVito de Engelstalige versie kon inspreken. DeVito had geen trek in die rol, maar uiteindelijk komt Birth of a New Duo naar het Westen, zij het in een uitgebreidere vorm.

Op 23 maart 2018 verschijnt die game, die “Detective Pikachu” heet, fysiek op 3DS. Het spel wordt niet gemaakt door The Pokémon Company, maar door Creatures Inc. The Pokémon Company houdt een oogje in het zeil, want het treedt op als uitgever, samen met Nintendo. In het spel ben je Pikachu die samen met het jongetje Tim Goodman mysteries oplost in Ryme City. Die mysteries bestaan voor zover bekend voornamelijk uit het opsporen van kruimeldiefjes en draaideurcriminelen. Zo beginnen de twee met een duo Aipom dat burgers lastigvalt en juwelen steelt, maar moeten ze bijvoorbeeld ook twee mensen redden die achterna worden gezeten door een Glalie.

Die zaken los je op in een avonturengame waarin puzzelen met een klein beetje actie wordt gecombineerd. Zo beland je in gevechten (waarin je alleen op tijd op de juiste knop moet drukken), maar eigenlijk ben je vooral op zoek naar aanwijzingen en bewijs. Dat kunnen items zijn, maar ook gesprekken met burgers en pokémon, die je natuurlijk kent uit de hoofdgames.

Bovendien komt bij de release van het spel komt ook een Amiibo uit van Detective Pikachu. Hij is bijna twee keer zo groot als de gewone Pikachu-Amiibo en als je hem gebruikt in het spel dan kun je alle Pika Prompts bekijken, een soort hints waardoor je gemakkelijker aanwijzingen kunt opsporen. Een tip naar de tip dus!

Hieronder zie je de trailer van de game. Wie uiteindelijk de Engelstalige stem doet van Pikachu nu dat niet DeVito is, is nog onbekend. Daaronder zie je de eerste negen minuten van de Japanstalige game, waarin meteen al duidelijk wordt dat Tim en de kleine gele detective meteen al een goed team vormen.De film
Op de film moeten we aanzienlijk langer wachten. 10 mei 2019 wordt de prent van Legendary Entertainment en Universal Pictures namelijk pas verwacht. Het wordt een live action-flick waarin Pikachu als cgi-personage bestaat, zoals in de recente Paddington-films. Zijn stem wordt gedaan door Deadpools Ryan Reynolds. Het script is in handen van Alex Hirsch (Gravity Falls) en Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy), niet de minste schrijvers. Rob Letterman, bekend van Monsters vs. Aliens en Shark Tale, neemt de regie op zich.

Het filmen is al begonnen in Londen. Ryan Reynolds mag dan te horen zijn in de film, Kathryn Newton (Big Little Lies), Ken Watanabe (The Last Samurai), Justice Smith (The Get Down) en Bill Nighy (Love Actually) zijn erin te zien. Kathryn speelt Lucy, Ken Detective Yoshida en Justice Tim Goodman. Wat Bill precies gaat spelen is nog onbekend. Hieronder zie je alvast de eerste kiekjes vanaf de set:

We kunnen binnenkort gelukkig al in de wereld van Detective Pikachu duiken op 3DS, wat hopelijk een goede voorbode is voor de film volgend jaar.

Geschreven door: Laura Kempenaar.

Geplaatst op 11 februari 2018 om 12:00 door


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.