Wat spelen we dit weekend? - 10 en 11 februari

Artikel | -

Het is koud buiten. Over de sloot is zelfs al een beetje ijs gevroren. Gelukkig heeft dat geen invloed op de games die lekker thuis op de bank of bureaustoel gespeeld worden. Ook wij blijven dit weekend thuis en zetten de pc's en consoles aan om weer lekker aan de slag te gaan. Wat speel jij dit weekend? Laat het weten in de comments.

Pablo Bool
Ik spring schaamteloos op de bandwagon en kruip ook lekker achter mijn pc'tje om Fortnite: Battle Royale te spelen. Nadat Battlefield Heroes is gestopt miste ik toch wel een game met deze cartoon-achtige animaties. Misschien dat daarom de motivatie tot het spelen van Fortnite meer nostalgisch geaard is. Fortnite doet alle mooie momenten in Battlefield Heroes naar boven borrelen. Antwoord op de vraag of dit spel echt van hoge kwaliteit is heb ik nog niet gevonden, maar dat kan mij niks schelen. Ik onderdruk liever deze gevoelens gewoon even om nog langer in een illusie te leven. Ik speel het spel nog niet heel lang, maar merk nu al dat ik het leukst vind om een beetje te kloten. Hoge torens maken om vervolgens honderden meters in de lucht een pad te bouwen. Deze wordt vervolgens net voor de krimpende cirkel voortgebouwd. Daarna duimen dat niemand dit pad ziet, zodat het niet helemaal misplaatst is om tegen mijn computer scherm te schreeuwen: ‘’It is over, I’ve got the high ground.’’ Ja die vervelende medespeler die jij dit weekend gaat tegenkomen, dat ben ik.

Eline Oosterloo
Ik zal op zondag vooral aan het D&D-en zijn, maar op zaterdag heb ik wat alleentijd en dan ga ik lekker verder met de bonuspuzzels van The Talos Principle. Hierin ben jij een A.I. die geprogrammeerd is de mensheid opnieuw, maar kunstmatig op te bouwen. Het ontwikkelingsproces, daar zorg jij voor door puzzels op te lossen en filosofische gesprekken over ethische kwesties en het bestaan van de mens te voeren met The Serpent. Kies jij ervoor om naar de AI godheid Elohim te luisteren? Of kies jij je eigen pad, ondanks wat jou verteld wordt. Elk pad kent zijn eigen gevolgen, en elke puzzel zijn eigen uitdaging.

Derek Taal
Ik heb Battle Chef Brigade verwaarloosd, dus daar begin ik dit weekend weer aan. Zo’n fijne game verdient het om netjes uitgespeeld te worden namelijk. Verder ben ik ondertussen 45 uur verder in Monster Hunter World en het eind (en de verwachte verveling) is nog lang niet in zicht. Ik ben nog niet eens van wapen gewisseld - Dual Blades all the way - dus er valt nog zo veel te zien en beleven. Hoewel het online gedeelte nogal overbodig onhandig is, blijft online hunten met een paar vrienden toch wel het hoogtepunt in deze game. Dat ga ik dit weekend dan ook zeker weer doen.

Bert de Vries
Gisteren heb ik Dead Space uitgespeeld, voor de zoveelste keer. Daarom begin ik snel aan deel twee die niet zo briljant is als deel een, maar nog wel een goede game is. Het doel is om dat meteen daarna door te gaan met deel drie. Deze laatste heb ik nog nooit gespeeld omdat ik er zo veel slechte verhalen over hoor, maar daar kom je natuurlijk maar op één manier echt achter. Mijn weekend staat dus volledig in het teken van gore Necromorphs en heldhaftige/geflipte ruimte ingenieurs.

Marcel Vroegrijk
Ik weet niet hoe het gebeurd is, maar Monster Hunter World heeft me in zijn val weten te lokken. Wat begon als een game waarin je steeds weer monsters moest zoeken, verzwakken en neerhakken, is uitgegroeid tot een game waarin je nog steeds monsters moet zoeken, verzwakken en neerhakken. Het is echt steeds hetzelfde, maar des te meer valt de nuance op. Je ziet veel beter hoe het gedrag van de beesten verandert als ze verder wel op elkaar lijken. En enkel doordat je dezelfde monsters meerdere keren verslaat, merk je hoeveel sterker je bent geworden. Die subtiele variatie en vooruitgang vind ik heel prettig.

Jacco Peek
Ik ben nog bezig met de B-sides van Celeste op de Switch, maar dit weekend begin ik aan Shadow of the Colossus. Althans, ik heb al een uurtje gespeeld en ik ben in ieder geval blij dat de besturing niet zo slecht is als in The Last Guardian, want die game heb ik opgegeven. Het is interessant om een ‘klassieker’ te spelen waar je eigenlijk helemaal niets van af weet, maar tot nu toe kan ik me vinden in alle lof voor de game. Het ziet er inderdaad schitterend uit, de colossi zijn imposant en de muziek is prachtig. Verder speel ik nog een indiegame uit Canada die ik mogelijk ga gebruiken voor mijn studie over vr-gamen, dus ik hoop dat het wat is.

Thijs Barnhard
Ik sta geloof ik op het punt om Okami HD uit te spelen, maar die game heeft voor mijn gevoel al zoveel eindes gehad dat ik dat nooit helemaal zeker weet. Wat ik wel zeker weet is dat ik eigenlijk geen afscheid wil nemen van Amaterasu. Misschien stel ik het einde daarom nog even uit met wat andere games. In Splatoon 2 is er dit weekend bijvoorbeeld weer een Splatfest gaande (ik ben voorstander van augurken op burgers) en ik ben ook bezig met Dandara. Deze indie is misschien nog het beste te omschrijven als een kruising van een 2D Gravity Rush en een Metroidvania. Best tof, maar ik heb er nog lang niet genoeg van gezien om er verder nog iets zinnigs over te zeggen.

Dennis Mons
Ik dacht dat ik al klaar was met Super Mario Odyssey toen de credits voorbij rolden, maar was aangenaam verrast toen ik daarna nog op een andere plek terecht kwam (no spoilers). Ik ben zeker niet het type om alle maantjes te willen gaan halen (sorry, ik heb mijn tijd echt beter te besteden), maar dit laatste dingetje wil ik toch niet aan me voorbij laten gaan. Dus ik bijt me nog even vast in dit gedeelte van de game dat toch toch echt flink pittig is, maar net zo leuk als de rest!

Arran Winmai
Of ik aan gamen toe kom is nog de vraag, maar als dat wel het geval is ga ik weer lekker verder met Monster Hunter World. Dit antwoord geef ik nu al weken, dus ik gooi even wat The Legend of Zelda: Breath of the Wild in de mix. Die speel ik tot nu toe vooral in de trein of terwijl mijn vriendin op de PlayStation aan het spelen is. Hoewel ik soms het gevoel krijg dat de wereld wat leeg is vind ik het een hartstikke vette game met veel vrijheid. Het is leuk om mijn eigen weg te vinden en problemen op verschillende manieren aan te pakken.

Geplaatst op 9 februari 2018 om 16:50 door


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.