Het is tijd voor generatie VIII

Achtergrond | -

*Artikel bevat spoilers gebaseerd op leaks*
Afgelopen E3 kondigde Nintendo via een gelikte trailer
 Pokémon Ultrasun en Ultramoon aan, twee vervolgen op het succesvolle Pokémon Sun en Moon. Hoewel dit twee kwalitatief hoogwaardige games zijn, waren de reacties van de fans teleurgesteld. De aandelen van Nintendo kregen een tikkie op de beurs en in alle haast werd nog gemeld dat er ook een core-Pokémon game voor de Switch in ontwikkeling is voor 2018 of begin 2019 en sindsdien angstvallig stil. Echter zijn er de afgelopen week indicaties geweest dat de pr-machine binnenkort zal gaan starten. Ik verwacht zelf dat we volgende maand de eerste teaser van generatie 8 kunnen verwachten. Wat ik zelf van generatie 8 verwacht is hier te lezen en ik hoop in de toekomst nog vaker mijn visie op Pokémon te mogen geven..

Allereerst is Nintendo opzoek naar mensen die hun game willen lokaliseren naar de gebruikelijke talen. Nu zegt lokalisatie nog niks over in welke fase de game zich bevind; lokalisatie gebeurd meestal zonder game. Echter, wat opvalt hieraan is dat het om de eindredactie gaat en dat ook marketing-gerelateerde zaken worden benoemd. Tevens is de vacature voor de Spaanstalige localisator veel uitgebreider dan die van de andere talen. Er wordt meer affiniteit met de taal en cultuur verwacht, duidt dit op een gebied gebaseerd op Spanje en is het buurland van Spanje niet Frankrijk, het land waar de Kalos-regio op is gebaseerd? Is het mogelijk dat er eindelijk weer een relatie tussen regio's komt zoals we kregen voorgeschoteld in generatie twee (Johto-Kanto)?

Ik denk dat we hier wel op mogen hopen er zijn namelijk nu al legio aanwijzingen in Kalos. Zo is er het treinstation waarvan de bestemming onbekend is, maar wel richting Spanje gaat. Maar het beste bewijs is de Moondial. Deze maanwijzer zou in de toekomst verder worden uitgediept, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Ik vermoed dat de Moondial is gelinkt aan Lugia, de legendarische Pokémon uit generatie twee en betiteld als de maan-Pokémon. Deze link wordt ondersteund door Coro-Coro. Coro-Coro is een Japans tijdschrift dat rond de tiende van de maand belangrijke Pokémonnieuws brengt. In de laatste editie werd alvast vooruitgeblikt naar maart, in deze editie zal er uitgebreider worden ingegaan op Lugia met informatie die wij nog niet wisten. Dit kan duiden op een nieuwe vorm, misschien eenzelfde vorm als Mewto kreeg in Pokémon X en Y?

Zolang Nintendo zich in zwijgen hult, zullen we niks weten en kunnen we blijven speculeren. Dit vind ik een van de leukste periodes in Pokémon en met mij vele anderen. Deze theorie vind ik erg plausibel en ik hoop dat we volgende maand de eerste teaser van generatie 8 kunnen verwachten.

Geplaatst op 19 februari 2018 om 15:18 door


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.