Centraal Import & Webshop Topic

Administrator
Level 41 96%

Nog 885 XP voor level 42


Posts: 11,556

Het Import Topic

Ik heb dit topic gemaakt omdat ik het idee had dat er nog steeds veel verwarring heerst op het forum over het importeren van games en consoles, en op deze manier het één en ander duidelijk te krijgen voor iedereen die met vragen zit.

Doordat Europa nog steeds zo goed als altijd als laatste aan de beurt is met releases, en soms zelf wordt overgeslagen/vergeten, is het interresant om te importeren voor de wat meer eisende gamers. Mede door de lage koers van de Dollar, is het echter voor een grotere groep aantrekkelijker geworden.

Ik zal dit topic nog uitbreiden met een F.A.Q. indien blijkt dat daar behoefte aan is. Ook kan je hier je ervaringen met diverse Internet-Shops opgeven zodat een database van goede en betrouwbare winkels ontstaat.

Bestellen

Bestellen van producten gaat over het algemeen op twee verschillende manieren:

 • Veilingen

  Internet-winkel

  Op veilingsite´s als Ebay is zo goed als alles te vinden wat je zoekt. Wil je meer zekerheid koop dan van iemand met een hoge (en veel) feedbackscore. Deze methode is vooral geschikt voor het vinden van tweede hands en zeldzame spullen.

  Internet-winkels zijn vooral de manier als je op zoek bent naar pas gereleasde producten. In de toekomst zal ik in dit topic een lijst maken met site´s die al betrouwbaar bekend staan.

  Voordat je besteld is het handig dat je voor jezelf duidelijk hebt wat de uiteindelijke kosten zijn, en wat de verwachte levertijd is. Is het één en ander je niet duidelijk aarzel dan niet om te vragen bij de verkoper om je uitleg te geven. Is de verkoper je niet behulpzaam of heb je het idee dat hij/zij je verkeerd voorlicht bestel dan ergens anders, er zijn genoeg betrouwbare personen en shops te vinden.

  Speciaal voor aankopen op bv. Ebay geldt dat als er geen verzendkosten zijn opgegeven je altijd moet vragen wat deze kosten zijn voor Nederland voordat je een bod doet, indien deze kosten niet zijn opgegeven en je hebt er niet naar geïnformeerd dan kan de verkoper zelf het bedrag bepalen. Er zijn verkopers die 100 euro verzendkosten vragen (hier zijn al vele mensen mee geconfronteerd). Staar je niet blind op een lage prijs, maar vraag door!

  Let ook op dat je voordat je daadwerkelijk besteld op de hoogte bent van garantiebepalingen en andere voorwaarden, als je besteld hebt ga je hiermee akkoord, dus zorg dat je weet waar je nou precies recht op hebt en wat je uitsluit door akkoord te gaan met de leveringsvoorwaarden!

  Verzendopties

  Als je spullen importeert komt het meestal vanuit azië of amerika, uiteraard zijn de kosten voor verzenden hoger dan wanneer je iets in Nederland zou laten versturen.

  Over het algemeen kun je van de volgende stelregel uitgaan met betrekking tot verzenden:

  Snelheid + zekerheid = kosten

  Als je iets snel hier wilt hebben en je wilt enige zekerheid dat het hier ook daadwerkelijk snel is betaal je meer verzendkosten.

  Voor het verzenden heb je in principe keuze twee veel gebruikte manieren:

  Luchtpost

  Koeriersdienst

  Luchtpost

  Deze manier van post wordt opgedeeld in een brief-formaat en een pakket-formaat service. Vanzelfsprekend in de brief-luchtpost het goedkoopste, en de pakket-luchtpost wat duurder. Het laten versturen met luchtpost kan over het algemeen wat langer duren dan wordt aangegeven als verwachte leveringstijd, hier staan echter relatief lage kosten tegen over, enkele internetshops geven zelfs gratis verzending van spellen als je het met luchtpost laat versturen.

  Koeriersdienst

  Goederen via een koeriersdienst laten komen is over het algemeen een snellere manier dan met luchtpost laten versturen, ook is de zending natrekbaar zodat je kan zien waar je pakketje zich ongeveer bevindt. De leveringstijd die wordt opgegeven als verwacht wordt meestal gewoon gehaald, hier staat tegenover dat de kosten wat hoger zijn en je zo goed als altijd voor BTW wordt aangeslagen.

  Iedereen zal voor zichzelf de afweging moeten maken of ze iets meer willen betalen en snel geleverd willen hebben, of dat ze minder betalen en wat langer moeten wachten.

  Betalen

  Betalen kan op vele verschillende manieren, de voor import meest gangbare methoden zijn:

  Credit Card

  PayPal (of vergelijkbare services)

  Escrow (of vergelijkbare services)

  Credit Card

  Betalen met een Credit Card is een veel gebruikte en zeer snelle manier van betalen, echter veel mensen zijn huiverig om via internet aankopen te doen met een Credit Card (vooral ouders;)). Dit is nergens voor nodig als je de volgende methode gebruikt:

  Vraag een Credit Card aan waarvan alleen kan worden afgeschreven voor een bedrag wat je eerst zelf als "credit" hebt gestort op de bijbehorende rekening, zo voorkom je dat er ongevraagd geld van je wordt afgeschreven. Zorg wel dat je "Credit" hebt voordat je wat probeert te betalen met je CC anders loopt je bestelling vertraging op.

  PayPal

  PayPal is een service die als volgt werkt:

  Als je een PayPal account opent koppel je deze aan je email adres, je kunt nu geld vanaf je rekening overmaken op een bankrekeningnummer in Nederland waarna dit geld als "credit" op je account wordt bijgeschreven. Als je nu iets koopt op internet van een verkoper die PayPal als betalingsmethode accepteert, kan je door zijn emailadres op de site door te geven direct!! betalen. De verkoper heeft dus direct de bevestiging van betaling binnen waardoor hij/zij sneller tot verzending over kan gaan.

  PayPal is een service die voor de koper gratis is, de verkoper betaalt echter een "fee" aan PayPal, sommige verkopers berekenen dit door als je met PayPal wilt betalen.

  Escrow

  Als je voor een groot bedrag heb gekocht en je wilt zekerheid dat je niet wordt opgelicht is het verstandig om een Escrow service in te schakelen, deze werkt als volgt:

  Jij maakt het verschuldigde bedrag over aan de Escrow service, deze geeft bericht aan de verkoper dat het geld is verzonden. Nu kan de verkoper het product verzenden. Als je de zending binnen hebt geef je bericht aan de service dat je het hebt ontvangen, en deze maakt het geld vervolgens over aan de verkoper.

  Aan Escrow services zijn in verhouding hoge kosten verbonden, dit is dus niet een manier van betalen die je gebruikt bij de gemiddelde games-related aankoop.

  Het betalen van import producten is dus voor iedereen te doen omdat je, in tegenstelling to wat veel mensen denken, niet over een Credit Card moet beschikken.

  De Douane en belastingen

  Het bestellen van artikelen via internet is niet anders dan het invullen van een elektronisch bestelformulier zoals postorderbedrijven dat gebruiken. Het maakt dus niet uit of de artikelen schriftelijk, telefonisch of via internet worden gekocht.

  Over alle artikelen die in landen buiten de EU worden gekocht, moeten douanerechten en BTW worden betaald. De douanerechten worden betaald over de aankoopprijs van het artikel en de verzekerings- en vervoerskosten tot aan binnenkomst van het artikel in de EU. Dit is de douanewaarde. De BTW wordt geheven over de douanewaarde, daarbij opgeteld het douanerecht en de verzekerings- en vervoerskosten tot de plaats van bestemming.

  Voor artikelen die u buiten de EU heeft gekocht, is vrijstelling van belasting mogelijk. Per zending geldt een vrijstelling van belasting tot een bedrag van € 22,-. Is de waarde meer dan dit bedrag, dan betaalt u douanerechten en BTW over de totale waarde. De zending dient rechtstreeks, dus zonder bemiddeling van tussenhandelaren, te worden verzonden naar de door u aangegeven bestemming.

  Het Douanerecht op consoles en games is 0%, dit hoef je dus niet te betalen. Hieronder staan twee rekenvoorbeelden van import-aankopen.

  Voorbeeld 1: geen douanerechten en BTW

  U bestelt 2 games met een winkelwaarde van € 18,-. De vrijstelling geldt per zending, dus voor deze twee spellen betaalt u geen douanerechten en BTW. Omdat de winkelwaarde onder de vrijstellingsnorm van € 22,- valt hoeven de verzekerings- en vervoerskosten (bij postzendingen zijn dit de portokosten) ook niet bij het bedrag van € 18,- te worden opgeteld.

  Voorbeeld 2: geen douanerechten, wel BTW

  U bestelt 2 games met een waarde van € 40,-. Stel: De portokosten bedragen € 13,-. Per zending geldt een vrijstelling tot € 22,-. U krijgt geen vrijstelling en moet 0 % douanerechten en 19 % BTW betalen over de totale waarde van de spellen en over de portokosten, die bij de € 40,- worden opgeteld. Dit is in totaal € 53,-.

  Het douanerecht bedraagt 0 % van € 53,- = € 0,00.

  De BTW wordt berekend over € 53,-.

  De BTW bedraagt dan 19 % van € 53,- = € 10,07.

  De afhandeling van de invoer van postpakketten die via internet zijn gekocht, gaat op dezelfde manier als een postpakket dat op een andere manier is besteld.

  Wij gaan er hierbij vanuit dat de afhandeling via TPGPost geschiedt.

  Als zendingen door internationale koeriersbedrijven worden vervoerd en ingeklaard is onderstaande niet van toepassing. De wijze van afhandeling en bezorging zal dan in het algemeen hiervan afwijken.

  Het is internationaal gebruik dat in het land van verzending het postbedrijf op de buitenzijde van het pakket een sticker aanbrengt waarop de voor de autoriteiten in het land van invoer de benodigde gegevens staan vermeld zoals het soort goed, de waarde en de vracht- en verzekeringskosten. Het kan handig zijn als u bij de bestelling aangeeft dat de verzender hierop toeziet.

  Ontbreekt deze sticker dan zal TPGPost het pakje openen en nagaan of aan de hand van de inhoud en bijgevoegde bescheiden het soort goed, de waarde en andere van belangzijnde informatie te traceren is. Indien blijkt dat het openen van het pakje niet voldoende informatie verschaft zal TPGPost u via het formulier P2418 melden dat uw postpakket is aangekomen en u vragen of zij het pakket moeten inklaren bij de Douane, u hiervoor iemand machtigt (b.v. een douane-expediteur) of dat u dat zelf doet. Als TPGPost de inklaring verzorgt dient u op pagina 2 van het formulier P2418 de gevraagde gegevens in te vullen. De postbode zal na afhandeling het pakje bij u afleveren. U dient dan wel meteen de kosten van de douanerechten en de BTW te voldoen. Hiervoor ontvangt u een factuur.

  Als het pakje door TPGPost of de Douane is geopend dan is dit middels plakband voorzien van tekst op het pakje aangegeven.

  TPG Post brengt geen kosten in rekening voor hun bemiddeling.

  Ook zal je als je de goederen niet zelf inklaart maar dit door de expediteur laat doen hier een vergoeding voor moeten betalen, dit bedrag (ongeveer 9 euro) komt nog bij het verschuldigde bedrag aan BTW.

  De (mogelijke) extra kosten van importeren zijn dus in het kort:

  (Het factuurbedrag + Kosten van versturen) * 0,19 +inklaringskosten (zie hieronder).

  Als je geen zin hebt om de BTW te betalen kan je met de verkoper misschien afspreken dat hij een lagere waarde op de zending zet en het vakje "gift" (geschenk) aanvinkt. Voor meer succes kan je ook nog afspreken dat hij/zij het product inpakt in cadeaupapier (gift-wrap), maar enkel bij particulieren, bedrijven zullen hier waarschijnlijk niet aan meewerken. Dit is een veelgebruikte methode die de meeste kans geeft op ontlopen van heffingen.

  Even een update van de openingspost, dit omdat er vaak vragen zijn over de inklaringskosten die betaald moeten worden voor je import spullen.

  Inklaringskosten

  Briefpakjes en Postpakketten afkomstig van landen buiten de Europese Unie moeten worden ingeklaard. TPG Post is in Nederland door de overheid aangewezen om voor uw zending(en) douane-aangifte te doen. De kosten komen voor rekening van TPG Post. Deze kosten bestaan uit:

  kosten voor het opmaken van de vereiste douane-aangifte;

  het voorschieten van de verschuldigde douanerechten (voorheen invoerrechten), BTW en/of andere invoerheffingen aan de overheid;

  het openen en visiteren van de zending(en);

  het vaststellen van product en waarde;

  opslag- en bewaarkosten;

  incasso kosten;

  administratieve kosten.

  Bij het inklaren wordt bepaald of voor de briefpakjes en postpakketten douanerechten, BTW en/of andere invoerheffingen moeten worden betaald. Is dit het geval dan wordt een nota inclusief acceptgiro aangemaakt. Bij bestelling van de briefpakjes of postpakketten worden de bedragen contant of op rekening geïnd. Vanaf 9 januari 2005 vraagt TPG Post van de geadresseerde een bijdrage in de kosten. Deze kosten worden tegelijkertijd met de douanerechten, BTW en/of andere invoerheffingen geïncasseerd.

  Het kan zijn dat uw zending werd verzonden vanuit een land binnen de Europese Unie, maar vanuit een gebied dat niet behoort tot het fiscale BTW- of Accijnsgebied van de Europese Unie. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Canarische Eilanden en de Kanaaleilanden. In deze gevallen moeten de zendingen worden ingeklaard en zijn, indien van toepassing, douanerechten, BTW, andere invoerheffingen en inklaringskosten verschuldigd.

  Voor EMS zendingen wordt € 15 aan inklaringskosten in rekening gebracht, ongeacht of hier wel of geen douanerechten (voorheen invoerrechten), BTW en/of andere invoerheffingen verschuldigd zijn. Voor de overige postzendingen zijn de inklaringskosten afhankelijk van de totaal verschuldigde douanerechten, BTW en andere invoerheffingen, volgens onderstaande tabel:

  Totaal douanerechten, BTW

  en/of andere invoerheffingen Inklaringskosten

  tot € 10,00 € 2,50

  € 10,01 tot € 15,00 € 5,00

  € 15,01 tot € 25,00 € 7,50

  € 25,01 tot € 50,00 € 12,00

  € 50,01 en meer € 15,00

  Inklaring van zendingen met hogere douanerechten, BTW en andere invoerheffingen brengt hogere kosten voor de inklaring met zich mee. Daarom wordt voor zendingen met hogere douanerechten, BTW en andere invoerheffingen een hogere bijdrage in de kosten in rekening gebracht.

  Als u het bedrag niet wilt betalen, dient u bij aanbieding door TPG Post de zending direct te weigeren. De zending wordt dan gelijk retour afzender gezonden of vernietigd, afhankelijk van de wens van de afzender. De verplichting tot het betalen van de douanerechten (voorheen invoerrechten), BTW en/of andere invoerheffingen en de inklaringskosten vervalt dan. Voor eenmaal geaccepteerde zendingen zijn zowel de douanerechten, BTW en andere invoerheffingen als de inklaringskosten verschuldigd.

  Als je zelf je spullen meeneemt van bv. je vakantie zijn de volgende bepalingen van kracht:

  Voor alle andere goederen geldt dat u deze tot een maximumwaarde van in totaal € 175 per persoon belastingvrij mag invoeren. Het maakt niet uit of u de goederen heeft aangeschaft in een belastingvrije winkel of niet. Dit betekent dat u, wanneer u goederen koopt met een waarde van meer dan € 175, bij terugkomst in Nederland over het gehele aankoopbedrag belasting moet betalen. Reist u met meerdere personen, dan mag u het aankoopbedrag niet splitsen. Voorbeeld: als een echtpaar een camera koopt van € 300, dan moeten zij over het gehele bedrag belasting betalen. Koopt u meerdere artikelen die samen boven de € 175 uitkomen, dan betaalt u alleen belasting over het goedkoopste artikel. Voorbeeld: u koopt een horloge van € 125 en een vulpen van € 55 (totaal € 180), dan betaalt u alleen belasting over de vulpen.

  Ik zal dit topic blijven onderhouden om onder ander een Shop Database samen te stellen en misschien ook een F.A.Q.

  Als je iets op of aan te merken hebt, of je hebt wat toe te voegen, stuur me een PM of post het in dit topic zodat we een guide krijgen waar we allemaal wat aan hebben.

Administrator
Level 41 96%

Nog 885 XP voor level 42


Posts: 11,556

Shop Database

De internetShops die in deze lijst staan zijn te vertrouwen en geven een goede service, incidenten zullen er altijd zijn, maar als je bij één van deze winkels besteld kan je er van uitgaan dat het allemaal goed aankomt.

Play-Asia

Lik-Sang

TheRage

DVD Boxoffice

Import Madness

Amazon

NCSX

Videogames Plus

FrequentlyAskedQuestions

Ik mag van mijn ouders niet importeren omdat ze het niet vertouwen om over het internet te betalen, wat nu?

In nederland zijn ook meerdere gameshops die importgames verkopen, je bent hier wel duurder uit maar je bent niet afhankelijk van je ouders. Je kan ze natuurlijk ook overtuigen door ze de ervaringen van andere gebruikers in dit topic te laten lezen ;)

Ik heb bericht gehad dat ik BTW moet betalen voor mijn importgoederen, de waarde die de belastingdienst opgeeft klopt echter niet, wat moet ik doen?

In Nederland geldt binnen het belastingrecht een zogeheten omgekeerde bewijslast, als je ergens voor wordt aangeslagen, en je bent het er niet mee eens, is het aan jou om aan te tonen dat het onterecht is. Zorg dus dat je kan aantonen wat je hebt betaalt aan de verkoper door middel van een factuur of aankoopbewijs.

Hoe zet ik geld op mijn Paypal account via de Nederlandse bank?

Als je een account hebt aangemaakt op PayPal kan je aangeven dat je geld wilt storten op je account. Hiervoor kan je via een overschrijving van jouw rekening geld storten op een rekening van PayPal die zich in Nederland bevindt. Je betaalt dus zowiezo niks extra om geld te storten. Het duurt tussen de 3 en 5 dagen voordat het geld op je account staat dus houdt hier rekening mee als je iets wilt betalen met PayPal.

Heb ik een creditcard nodig om me aan te melden voor PayPal?

PayPal geeft aan dat er een creditcard nodig is voor een aanmelding. Dit vanwege de identificatie en het tegengaan van fraude. Maar het is tot op een bepaalde hoogte wel mogelijk om zonder creditcard een PayPal rekening te openen. Je blijft dan een 'Unverified member' (niet-geverifieerd lid), sommige PayPal leden kunnen daar problemen mee hebben. Andere nadelen van een aanmelding zonder creditcard zijn is dat je maar $ 500 per maand mag overschrijven van je PayPal rekening naar je bankrekening. Daarnaast heb je een bestedingslimiet van $ 750, daarna kun je geen geld meer overschrijven vanaf je PayPal rekening naar andere PayPalrekeningen. Dit geldt alleen voor geld wat ontvangen is van andere PayPal leden. Je kunt wel gewoon geld blijven overschrijven vanaf je bankrekening en daarmee betalen. Dat wordt namelijk bij je bestedingslimiet opgeteld. Kortom het kan wel, maar het heeft een aantal kleine beperkingen.

Level %

Nog XP voor level


Posts:

Voor het aanmaken van dit topic! Prachtig!!

Level 31 93%

Nog 979 XP voor level 32


Posts: 6,824

Bedankt voor het maken van de faq!

Ga nu slapen, morgen eens doorlezen :)

Level 23 99%

Nog 9 XP voor level 24


Posts: 3,863

Er is een import topic ergens op blz 38 van general gaming of iets dergelijks, in de tijden dat mensen het nog niet helemaal begrepen.

Erg goed dat je de tijd hebt genomen de boel eens uit te leggen, netjes.

Level 60 98%

Nog 1188 XP voor level 61


Posts: 29,911

Maar pas op als je eenmaal ebay en paypal onder de knie hebt gaat het echt heel rap met je salaris ;P

Een heffing heb ik 1x gehad bij play asia toen ik 3x dezelfde game kocht twv 39 euro per stuk, de kosten waren een slordige 25 euro.

Een shopdatabase zou niet misstaan net als misschien aan te raden ebayers.

Level %

Nog XP voor level


Posts:

Maar pas op als je eenmaal ebay en paypal onder de knie hebt gaat het echt heel rap met je salaris ;P

Hou op ^^D Begin er inderdaad niet aan want het werkt :P

Level 60 98%

Nog 1188 XP voor level 61


Posts: 29,911

Het is wat dat betreft net als sex, doe dat 1 keer en je komt er niet meer af :)

Level 30 96%

Nog 525 XP voor level 31


Posts: 6,447

Zeer mooi topic Maverick, top van je. Als hij af/compleet is kan ik er misschien wel een sticky van maken. Zo'n topic moet natuurlijk niet verloren gaan :).

Administrator
Level 41 96%

Nog 885 XP voor level 42


Posts: 11,556

Voor een shopdatabase heb ik toch de hulp van jullie nodig, ben slechts bekend met de grote site's (lik-sang,play-asia,DVDboxoffice,therage).

Dus als iemand nog betrouwbare internetshops weet dan zet ik die ook in de database.

Ook zou ik speciaal willen vragen naar ervaringen van mensen die een Escrow service hebben gebruikt, dit heb ik namelijk zelf nooit gedaan. Alle andere ervaringen zijn uiteraard ook welkom.

Level 23 99%

Nog 9 XP voor level 24


Posts: 3,863

Misschien handig om ook wat te vertellen over de bedrijven die het pakketje leveren, als UPS, EMS, US postal etc. Ik heb zelf erg veel goede ervaring met EMS, dus als je dat kan kiezen, zeker doen.

Level 11 84%

Nog 285 XP voor level 12


Posts: 747

erg mooi, geweldig :)

Level 60 98%

Nog 1188 XP voor level 61


Posts: 29,911

Trusted:

www.NCSX.com

www.videogamesplus.ca

------

een afrader: www.buyritegames.com Er zijn talloze sites en mensen die hen haten. Verkeerde zendingen, kapotte doosjes, te laat, enz enz.

Level 20 95%

Nog 300 XP voor level 21


Posts: 2,817

ik ga niet moeilijk doen :P

sommige mensen hier hebben wel geluk als ze een Replay winkel in de buurt hebben ( local grote :P game store www.replay.nl )

Hun hebben tientallen japanse en amerikaanse games op voorraad, en je kunt ook de benodigde cd's erbij bestellen die je nodig hebt ( bv, freeloader voor NGC kost 19,95 en spel gewoon normale kosten zo ver ik weet) Hebben ze het spel niet op voorraad dan bestellen ze hem.. En hoef je zelf niet te importeren enzo

Level 18 93%

Nog 314 XP voor level 19


Posts: 2,205

ik ga niet moeilijk doen :P

sommige mensen hier hebben wel geluk als ze een Replay winkel in de buurt hebben ( local grote :P game store www.replay.nl )

Hun hebben tientallen japanse en amerikaanse games op voorraad, en je kunt ook de benodigde cd's erbij bestellen die je nodig hebt ( bv, freeloader voor NGC kost 19,95 en spel gewoon normale kosten zo ver ik weet) Hebben ze het spel niet op voorraad dan bestellen ze hem.. En hoef je zelf niet te importeren enzo

Ik ga altijd naar de Replay in Den Bosch, maar daar importeren ze weinig tot niets 8| .

Zelf heb ik trouwens één keer Animal Crossing (USA) daar in de winkel zien liggen, maar maar daar blijft het ook bij.

Level 1 23%

Nog 20 XP voor level 2


Posts: 3

En veel te duur. Ik zweer bij Dimension Plus. Veel meer en meestal ook goedkoper als de Replay.

Administrator
Level 41 96%

Nog 885 XP voor level 42


Posts: 11,556

Imports kopen in Nederland scheelt misschien wel wat gedoe, maar het scheelt ook een hoop geld met als je het zelf importeert.....

Level 18 89%

Nog 488 XP voor level 19


Posts: 2,160

Erg sterk topic.

Vind ik persoonlijk wel een sticky waard. Toch? ;)

Level 18 89%

Nog 488 XP voor level 19


Posts: 2,160

Ik heb een paar vragen over Paypal:

- Hoe zet ik geld op mijn Paypal account via de Nederlandse bank?

- Na afbetaling vraagt men steeds naar mijn CC welke ik niet heb. Hoe moet ik verder betalen, de koper emailen?

Administrator
Level 41 96%

Nog 885 XP voor level 42


Posts: 11,556

Ik heb een paar vragen over Paypal:

- Hoe zet ik geld op mijn Paypal account via de Nederlandse bank?

- Na afbetaling vraagt men steeds naar mijn CC welke ik niet heb. Hoe moet ik verder betalen, de koper emailen?

Hoe zet ik geld op mijn Paypal account via de Nederlandse bank?

Als je een account hebt aangemaakt op PayPal kan je aangeven dat je geld wilt storten op je account. Hiervoor kan je via een overschrijving van jouw rekening geld storten op een rekening van PayPal die zich in Nederland bevindt. Je betaalt dus zowiezo niks extra om geld te storten. Het duurt tussen de 3 en 5 dagen voordat het geld op je account staat dus houdt hier rekening mee als je iets wilt betalen met PayPal.

Voor vraag 2 begrijp ik niet helemaal wat je bedoeld. Bedoel je hoe je moet betalen met PayPal als je geen CC hebt? Of bedoel je het volgende?

Heb ik een creditcard nodig om me aan te melden voor PayPal?

PayPal geeft aan dat er een creditcard nodig is voor een aanmelding. Dit vanwege de identificatie en het tegengaan van fraude. Maar het is tot op een bepaalde hoogte wel mogelijk om zonder creditcard een PayPal rekening te openen. Je blijft dan een 'Unverified member' (niet-geverifieerd lid), sommige PayPal leden kunnen daar problemen mee hebben. Andere nadelen van een aanmelding zonder creditcard zijn is dat je maar $ 500 per maand mag overschrijven van je PayPal rekening naar je bankrekening. Daarnaast heb je een bestedingslimiet van $ 750, daarna kun je geen geld meer overschrijven vanaf je PayPal rekening naar andere PayPalrekeningen. Dit geldt alleen voor geld wat ontvangen is van andere PayPal leden. Je kunt wel gewoon geld blijven overschrijven vanaf je bankrekening en daarmee betalen. Dat wordt namelijk bij je bestedingslimiet opgeteld. Kortom het kan wel, maar het heeft een aantal kleine beperkingen.

Level 60 98%

Nog 1188 XP voor level 61


Posts: 29,911

Ja idd maar dan nog 750 per maand... ik wou dat ik dat kon uitgeven :P

Unverified zal wat kleine mankementen hebben, sommige sites accepteren alleen verfied members maar sites als Play-asia e.a. en ook het meeste qua games op ebay kan je allemaal unverified kopen.

Zelf schrijf ik geld op paypal via mijnpostbank internet. Dit duur precies anderhalve dag en het is erg simpel, de bank transfer ID die je ziet in je paypal add funds scherm plak je gewoon over naar mededelingen (het werkt zelfs als je het als accept giro in die hokjes invult, wel eens perongeluk gedaan) en de rest is standaard (rek.nr, naam en bedrag). Terugstorten gaat echter niet zo simpel en als je een fout maakt moet je paypal een vette admin kosten fee betalen. Zover ik weet kan ik met postbank geen geld vanaf paypal terugstorten zonder probleem. Maar gewoon een gepast bedrag eropzetten als je iets op het oog hebt doet wonderen..

Bij dimension plus koop ik ook wel eens imports, het is dan een tientje (of 2) duurder ofzo maar ja je hebt het dan meteen wel in je hand.. dat telt ook wel weer. Echter, hun aanbod valt in het niet bij een random internet site en als ze iets specifiek voor je moeten bestellen wordt het langdradig en duur dan kan je het beter zelf doen.

Level 7 96%

Nog 23 XP voor level 8


Posts: 339

Maak er een sticky van. anders zie je m na een tijdje niet meer.

Level 8 99%

Nog 5 XP voor level 9


Posts: 443

krijg je bij deze site nog import kosten erbij?

http://www.audiocubes.com/product_info. ... ts_id=1133

als je t zeker weet, mail het dan aub naar reinbake999@hotmail.com

dank je

Level 60 98%

Nog 1188 XP voor level 61


Posts: 29,911

Dat ligt niet aan de site maar aan de Nederlandse douane. In principe zou je overal import kosten kunnen krijgen (alleen binnen de EU niet?) als het bedrag hoger is dan X Euro.

Administrator
Level 41 96%

Nog 885 XP voor level 42


Posts: 11,556

Dat ligt niet aan de site maar aan de Nederlandse douane. In principe zou je overal import kosten kunnen krijgen (alleen binnen de EU niet?) als het bedrag hoger is dan X Euro.

Binnen de EU is in principe sprake van vrij verkeer van goederen en is het dus niet nodig om een invoer-biljet in te vullen voor de zending. Zo kan je er dus vrij zeker van zijn dat je pakketje niet eens onderschept zal worden.

Het bedrag vanaf wanneer je BTW zal moeten betalen ligt vanaf 22 euro (aankopen) en 45 euro (cadeaus).

Heb vandaag Xenosaga episode II binnengekregen van Lik-Sang, laten versturen met free-shipping en binnen 10 dagen in huis zonder problemen.


Om een reactie te kunnen plaatsen moet je ingelogd zijn.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.