Battlefield 3 Weapons: Recon-klasse

Guide | -

Voor eenieder die subtiel en stilletjes te werk wil gaan, het slagveld wil verkennen en gevaar ongezien wil kunnen uitschakelen met één schot, is de Recon-klasse in Battlefield 3 dé klasse die je moet kiezen. Als Recon-soldaat heb je de keuze uit tal van krachtige sniper rifles. Wij zetten ze op een rijtje.

MK11

Als Recon-strijder van het US Marine Corps heb je standaard de beschikking over de MK11. Deze semi-automatische sniper rifle werd gebruikt in de Irak- en Aghanistan-oorlogen, en is gebaseerd op de M16 (beschikbaar in de Assault-klasse). In Battlefield 3 is het een prima starterswapen, dat goed handelbaar en redelijk vlug is. Nadeel is de matige vuurkracht in vergelijking tot andere sniper rifles.

SVD

De SVD (Dragunov) is wellicht één van de bekendste sluipschuttersgeweren ter wereld. Dat komt vooral doordat het een uitstekend wapen is voor middellange tot lange afstand en door de goede hanteerbaarheid. In Battlefield 3 is de Dragunov het standaard wapen voor de Russische Recon-sluipschutter en een prima wapen om mee te leren schieten.

SV98

Het Russische SV98-sluipschuttersgeweer is de eerste unlockable sniper rifle in Battlefield 3. Dit wapen is krachtiger dan de standaard sluipschuttersgeweren en is bovendien effectiever op de lange afstanden. Dankzij de semi-automatische vuurmodus zijn de MK11 en SVD echter wel effectiever voor doelwitten die zich dichterbij bevinden.

SKS

De SKS is geen doorsnee sniper rifle. Zo is dit semi-automatische wapen – gebaseerd op een Russisch karabijn uit de Tweede Wereldoorlog – ook geschikt om (bepaalde) close combat-gevechten te kunnen winnen. Het wapen is hierdoor wel minder accuraat op lange afstand.

M40A5

De M40A5 is een bolt-action sluipschuttersgeweer dat sinds 2009 dienst doet bij het US Marine Corps. In Battlefield 3 is dit wapen – dat goed functioneert op middellange en lange afstanden – halverwege de unlock tree vrij te spelen door zowel Russische als Amerikaanse Recon-soldaten.

M98B

Dankzij de .388 Lapua Magnum-kogels is de M98 een bijzonder krachtig vuurwapen. De kogels slaan zelfs op ruim een kilometer afstand nog met veel impact in en stoppen elke vijand. De M98B is al uiterst accuraat en dodelijk met de standaard x8-scope, maar is nog gevaarlijker wanneer de x12-scope wordt vrijgespeeld.

M39

De Amerikaanse M39 EMR is een allround sluipschuttersgeweer dat niet mag ontbreken in het wapenarsenaal van de Recon-strijder. Het wapen (dat speciaal ontwikkeld is voor het US Marine Corps) combineert goede vuurkracht met een prima bereik, maar blinkt nergens echt in uit.

WapenBereikMagazijnZoomVuurmodus
MK11800 m10x8Single shot, semi-auto
SVD900 m10x7Single shot, semi-auto
SV981000 m10x7Bolt action (single shot)
SKS600 m20x7Single shot, semi-auto
M40A51000 m10x8Bolt action (single shot)
M98B1200 m10x8Bolt action (single shot)
M39750 m10x8Single shot, semi-auto

Zie verder: Assault-klasse, Support-klasse en Engineers-klasse


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.