FIFA 12 Ultimate Team: Geld verdienen

Guide | -

Behalve in Spanje, waar schulden opbouwen een stukje cultuur is, moet je eerst geld verdienen voordat je het kunt uitgeven. Dat is ook het geval in Ultimate Team. Overheidssteun is niet terug te vinden FIFA, maar uiteraard zijn er wel wat andere slimmigheidjes om geld te verdienen. Een aantal tips voor de beginnend financieel directeur.

Reageer snel

You’ve got to spend money to make money. De markt in Ultimate Team is constant in beweging en er worden voortdurend nieuwe spelers aangeboden. Door snel te reageren, zijn de beste koopjes binnen te slepen. De standaard veilingtijd voor een speler, is één uur. Door te filteren op spelers die nog ruim 59 minuten beschikbaar zijn en veelvuldig de lijst te verversen, krijg je de allernieuwste aanbiedingen voorgeschoteld. De veilingpagina van Ultimate Team barst van de aanbiedingen van mensen die hun overbodige spelers gewoon graag kwijt willen, tegen elk aannemelijk bod. Door te focussen op de spelers die net aangeboden worden, zijn in die eerste paar seconden de beste prijsjes te ritselen voordat derden zich ermee gaan bemoeien. Koop goedkoop een speler in, verkoop ‘m voor een hoger bedrag en tel uit je winst.

Waarschuwing, hoewel het eenvoudig klinkt is dit geen gegarandeerde gelddrukkerij. Omdat de markt van Ultimate Team daadwerkelijk leeft en prijzen constant veranderen, is er geen vuistregel voor wat een goede deal is en wat niet. Daar zul je zelf een zintuig voor moeten ontwikkelen. Feit is dat aan het ongeduld van andere spelers wel genoeg te verdienen is als je zelf wel geduldig bent. En soms zul je een miskoop doen, daar valt weer van te leren.

Deze methode werkt niet alleen bij spelers, ook bij bijvoorbeeld de gewilde contractkaarten. Ook deze worden soms spotgoedkoop aangeboden en zijn vervolgens met aardige winst door te verkopen.

Kies je moment

De veilingmarkt van Ultimate Team is een levend iets, gerund door echte mensen. De meeste mensen slapen ’s nachts en dus zijn er op die tijdstippen minder kapers op de kust als er toffe spelers op de markt verschijnen. Mensen met picture-and-picture-mogelijkheden op hun TV zijn helemaal in het voordeel. Terwijl elke voetbalfan tijdens een belangrijke Champions League-wedstrijd voor de buis zit, kunnen zij op het tweede scherm rustig doorhandelen op de markt. Of gebruik een iPad waarbij je met bepaalde apps live televisie kunt kijken.

Multitasken

In Ultimate Team kunnen niet alleen vrouwen multitasken. Van wachten tot er kaarten verkocht worden, wordt niemand rijk. Dus waarom niet tussendoor even snel een wedstrijdje spelen? Zo verdien je geld terwijl je wacht op ander geld. Een win-win situatie. Sommige processen nemen nu eenmaal meer tijd in beslag, zoals het verkopen van ‘consumables’ (medische kaarten, contractkaarten, etc.) en minder aantrekkelijke spelers. Op termijn kan dit echter weldegelijk een leuk bedrag opleveren, maar in die tussentijd is er ook geld te verdienen op de grasmat. Benut dus elke minuut!

Win wedstrijden

Een schot voor open doel natuurlijk, maar de core business van een voetbalteam is een sportieve prestatie leveren. Dan kun je nog zo listig boekhouden, slim inkopen en spijkerhard zijn bij de verkoop, uiteindelijk moet je ook wat laten zien op de grasmat zelf. Neem deel aan toernooien of speel losse wedstrijden online of offline en in de prijzengelden.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.