FIFA 12 Ultimate Team: Een ultiem team

Guide | -

Als je klaar bent met voor financieel directeur spelen, is het natuurlijk zaak dat je ook echt het ultieme team het veld op stuurt. Met de beste spelers in de beste formatie en als het even kan, ook nog wat supersubs op de bank. Welke spelers die extra smak duiten dubbel en dwars waard zijn en waarom, lees je in deze guide.

Een ultiem team bestaat niet uit de elf beste spelers ter wereld. Een verdediging met Terry en Pique klinkt even aantrekkelijk als een voorhoede bestaande uit Ronaldo, Messi en Robben, maar in de praktijk werkt dit niet. Niet in Ultimate Team in ieder geval. Om het maximale uit de spelers te halen, moeten zij uit dezelfde competitie komen, bij dezelfde club spelen of dezelfde nationaliteit hebben. Voor de vaderlandlievende FIFA-speler stelden wij daarom het ultieme Eredivisie-team op. In een 4-3-3-opstelling natuurlijk, Hollandser kan haast niet.

Doel: Kenneth Vermeer (Ajax)

De beste keeper van de Eredivisie is de sluitpost van de hoofdstedelingen misschien niet, maar dankzij zijn katachtige reflexen en acrobatische reddingstijl is Vermeer toch een belangrijke spil en iemand waar je op kunt bouwen.

LB: Alexander Büttner (Vitesse)

Los van het feit dat deze verdediger van Vitesse brandplekken in de doelnetten kan achterlaten met zijn vernietigende penalty’s, is de jonge verdediger een betrouwbare vleugelverdediger met aanvallende kwaliteiten. Bovendien is de spoeling dun op deze positie

LCB: Nick Viergever (AZ)

Deze verdediger van AZ is dankzij zijn linkervoet de beste keuze voor de positie van linker centrale verdediger.

RCB: Ron Vlaar (Feyenoord)

Groot, breed, kopsterk en een echte leider. Ja, Ron Vlaar van Feyenoord is de enige man die we terug willen vinden als rechter centrale verdediger.

RB: Gregory van der Wiel (Ajax)

De rechtsback van Ajax staat niet voor niets in de belangstelling van veel buitenlandse clubs. Van der Wiel is een prima verdediger en bezit ook nog eens de nodige aanvallende kwaliteiten. Precies wat we zoeken op die positie.

LCM: Theo Janssen (Ajax)

Theo Janssen loopt niet, Theo passt de bal gewoon over een lange afstand en legt ‘m precies op de schoen van een medespeler. Met zijn kwaliteiten de perfecte man voor de opbouw.

RCM: Kevin Strootman (PSV)

Nadat Strootman furore maakte in de Jupiler League kwam hij via FC Utrecht terecht bij PSV en Oranje. En terecht, want met zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten eveneens een perfecte speler voor het middenveld.

CAM: Siem de Jong (Ajax)

Siem de Jong is misschien niet de beste spelverdeler, maar laten we eerlijk zijn: met Theo en Kevin is dat ook niet verder nodig. De Jong kan perfect bijspringen in de spits en meedraaien op het middenveld en is daarmee de speler die het middenveld compleet maakt.

LW: Ola John (FC Twente)

Deze linkervleugel van FC Twente is jong, gretig, snel en bezit een geweldige voorzet. Precies wat we zoeken aan de linkerkant.

RW: Luciano Narsingh (Heerenveen)

De onbetwiste koning van de assist in de Eredivisie. Dankzij zijn snelheid en voorzet een hele complete en daarmee de perfecte rechtervleugel in Ultimate Team.

ST: Bas Dost (Heerenveen)

In de spits zoeken we natuurlijk een topscorer die vanuit elke hoek dodelijk kan zijn. Daarom valt de keuze op Bas Dost. Redelijk snel, wendbaar, kopsterk… ja, met Dost in de spits is het ultieme Eredivisieteam compleet.

Een bestaand team samenstellen levert altijd een perfecte chemistry op

Waar is…?

En waar zijn in deze opstelling spelers als Vertonghen, Tyton, Douglas of Eriksen? Deze spelers vallen buiten de ideale opstelling, omdat zij geen Nederlanders zijn (Nee, FIFA 12 erkent Douglas’ naturalisatie niet). Zij zouden daardoor de chemistry van het team onderbreken. Deze spelers spelen allemaal in de Eredivisie en hebben de Nederlandse nationaliteit en hebben daarom de maximale potentie. Natuurlijk is het wel mogelijk deze betere spelers gewoon op te stellen, maar de vraag is of het veel rendement oplevert.

Andere opstelling, andere spelers

Het is afgeraden spelers in een bepaalde rol te forceren. De bovenstaande formatie werkt enkel met de bovenstaande opstelling. Een vleugelspeler forceren aan de verkeerde kant te spelen of een aanvallende middenvelder hardnekkig toch in de spits opstellen zal eveneens de chemistry van je team verknallen. Speel je liever in een andere opstelling, selecteer dan andere spelers.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.