Regisseur Kingdom Hearts 3 over de vertraging van de game

Nieuws | -

Kingdom Hearts 3-regisseur Tetsuya Nomura heeft in een interview met Gamespot verteld waarom de game veel vertraging heeft opgelopen.

De grootste vertragende factor was het overschakelen naar Unreal Engine 4, nadat de game een jaar in ontwikkeling was. Nomura zegt dat de beslissing niet door hem werd gemaakt, maar door Square Enix.

"Er was een beslissing gemaakt om de te wisselen naar een externe engine, Unreal Engine. Dus we schakelden daarop over. Helaas waren er wat dingen die teruggedraaid moesten worden, en opnieuw gedaan moesten worden. Dus we werden min of meer teruggeplaatst, maar het was een beslissing die door het bedrijf gemaakt moest worden."

Het gevolg hiervan is dat het plan voor het maken van content hiermee in de knoop kwam, waardoor er extra personeel nodig was. Extra intern personeel was echter schaars, omdat er vele andere projecten binnen het bedrijf lopen. Volgens Nomura was de timing van de beslissing daarom zeer ongunstig.

Dlc-werelden
Daarnaast werd gevraagd naar eventuele verassingen qua Disney-werelden. "Ik denk niet dat we werelden geheimhouden totdat de game uit is. Ik denk dat we ze voor de lancering introduceren. Vandaag de dag kunnen games content toevoegen door middel van dlc, dus er is geen reden om werelden achter te houden."

Over dlc kon Nomura nog zeggen dat ze "niet zomaar" een systeem kunnen uitbrengen om dlc-werelden aan Kingdom Hearts 3 toe te voegen, dus bereidt het ontwikkelteam zich hierop voor. Hij benadrukt echter dat dit geen bevestiging of ontkenning is.

Kingdom Hearts 3 verschijnt in 2018 voor PlayStation 4 en Xbox One. Kijk hier de trailer vanaf D23 Expo.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.