Tamagotchi komt dit jaar terug in Amerika door Bandai

Nieuws | -

Volgende maand komt een gelimiteerde versie uit van de Tamagotchi uit 1997 in Amerika.

De twintigste verjaardag van de Tamagotchi wordt door Bandai gemarkeerd door een speciale editie van het apparaat uit te brengen. Behalve het formaat is er eigenlijk niet veel veranderd aan het stukje speelgoed; het scherm toont de 8-bit huisdiertjes nog steeds op een onbelicht scherm, die verzorgd kunnen worden door drie knoppen te bedienen onder het beeld.

De Tamagotchi uit 2017 heeft een scherm dan 40% kleiner is dan het origineel en een body die maar liefst 60% kleiner is. Verder is het scherm met opzet zo veel mogelijk hetzelfde gebleven. Het product is dan ook bedoeld om nostalgische gevoelens aan te wakkeren:

"Dit is voor veel millennials de kans om hun jeugd te herleven. Voor veel mensen was dit speelgoed hun enige huisdier. Het is de bedoeling dat je je virtuele huisdier verzorgt door het te voeden en schoon te maken als het beestje poept. We hebben er geen gameplay aan toegevoegd, zodat de ervaring zo veel mogelijk hetzelfde blijft," laat Tara Badie weten, de directeur van merkmanagement bij Bandai.

De Tamagotchi werd voorhet eerst uitgebracht in Japan in 1996. De naam komt van het Japanse woord 'tamago', dat 'ei' betekent, in combinatie met het Engelse woord 'watch'. In 1997 lanceerde de huisdiersimulator in de rest van de wereld. De nieuwe Tamagotchi verschijnt op 5 november in Noord-Amerika en zal 14,99 dollar kosten, wat neerkomt op ongeveer 12,70 euro. Er is vooralsnog niets aangegeven over een eventuele Europese uitgave van de nieuwe Tamagotchi.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.