15 jaar oud GoldenEye 007-record verbroken door speedrunner

Nieuws | -

Het vijftien jaar oude GoldenEye 007-record voor het eerste level is verbroken door speedrunner Karl Jobst.

Vijftien jaar lang hield de Amerikaan Bryan Bosshardt het record voor het snelst uitspelen van het eerste level, Dam, in GoldenEye 007 voor Nintendo 64. Na het zetten van dit record is het 128 mensen gelukt om het eerste level ook in 53 seconden uit te spelen. Lang werd gedacht dat het onmogelijk was om sneller door het level te razen. Zaterdag bewees de Australiër Karl Jobst het tegendeel door het record met één seconde te verbreken, waardoor het record nu op 52 seconden staat. Hij laat weten dat dit "de beste run" is die hij ooit heeft gedaan.

GoldenEye 007 staat bij velen in het geheugen als een van de beste first-person shooters van zijn tijd. Dat is niet zo vreemd, rekening houdend met het feit dat deze Rare-game het derde best verkochte spel is op de Nintendo 64.

De speedrunner kreeg tijdens de run maar liefst drie speed boosts, omdat hij geraakt werd door bewakers. Dit, meldt Jobst, is slechtst drie keer gebeurd in de 250 uur die hij in dit gedeelte van de game heeft gestoken. Daarbij had hij een zogeheten fast gate, wat gewoon betekent dat hij een poort kreeg die snel open ging.

Bekijk hieronder het moment waarop de speedrunner het record verbrak.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.