SNK maakt misschien Neo Geo Mini voor 40-jarig bestaan

Nieuws | -

Tijdens een congres in het Midden-Oosten zijn geruchten ontstaan over de komst van een Neo Geo Mini.

Het internationale MiSK Global Forum, dat gehouden werd in Saoedi-Arabië, is naar eigen zeggen het grootste jeugdevenement in het Midden-Oosten. Het thema van dit jaar was "Meeting the Challenge of Change", en ging oftewel over de uitdagingen van verandering. Zhihui Ge, hoofd van SNK, liet zich tijdens dit panel vooral uit over de groeiende Chinese industrie en markt met de daarbij horende toenemende mogelijkheden wat betreft verschillende media, zoals games.

Achteraf gaf Zhihui Ge de organisators van het forum een gouden standbeeld van een Neo Geo Mini, die speciaal ontworpen is voor het 40-jarig jubileum van SNK. Dit doet menig fan denken dat er wellicht een Neo Geo Mini op komst is. SNK heeft vooralsnog niets bevestigd, waardoor het blijft bij geruchten. Toch is het niet gek om aan te nemen dat een Neo Geo Mini uitgebracht wordt, gezien het succes van de Nes en SNES Classic Mini.

De Neo Geo is een reeks hardware-systemen dat ontwikkeld is door SNK. Het bedrijf begon in 1994 met het uitbrengen van Neo Geo-arcade systemen, zoals de Neo Geo MVS en bijbehorende console, de Neo Geo AES. In 1998 kwam de Neo Geo Pocket uit in Japan, waarna de opvolger, de Neo Geo Pocket Color in 1999 ook naar Europa gebracht werd. Velen kennen deze systemen voor SNK-titels als Metal Slug en King of Fighters. Als er een miniconsole uitgebracht wordt van Neo Geo, zullen deze titels hier hoogstwaarschijnlijk op te spelen zijn.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.