Nintendo-fans draaien door terwijl ze op nieuwe Direct wachten

Nieuws | -

De afgelopen dagen sloegen Nintendo-fans op het internet een beetje op tilt. Men wacht namelijk op een nieuwe Nintendo Direct (of Spotlight, zoals ze tegenwoordig heten), maar die wordt maar niet aangekondigd. Toch lijkt Nintendo zich wel bewust van het ongeduld van haar fans. Wat is er aan de hand?

Afgelopen maand begonnen de geruchten al over een nieuwe Nintendo Direct. In de uitzendingen van Nintendo op YouTube en Twitch doet het bedrijf vaak nieuwe games uit de doeken. En juist de Directs die in januari worden uitgezonden hebben een goede reputatie. Zo werden er eerder dit decennium veel Wii U-games aangekondigd en vorig jaar januari was er natuurlijk een live evenement waar de Switch en zijn games volledig uit de doeken werden gedaan.

De Direct is langverwacht, omdat de Switch line-up van 2018 nog vrij onbekend is. Ja, we weten dat in februari Bayonetta 1 en 2 verschijnen, en ook dat er ergens dit jaar games rond Fire Emblem, Kirby en Yoshi moeten verschijnen. Maar waar wordt het complete jaar mee gevuld? De Direct (of Spotlight) zou hier licht op kunnen schijnen.

Een aantal vooraanstaande personen op het gameforum ResetEra (de opvolger van het invloedrijke NeoGAF-forum) lieten in ieder geval weten dat een Direct op 11 januari (ja, dat is vandaag) waarschijnlijk was. Maar inmiddels is er nog geen Direct aangekondigd. Op ResetEra werd een tijd geleden een topic geopend over de mogelijke aankondiging. Die is de afgelopen paar dagen behoorlijk uit de hand gelopen. Inmiddels is het topic gesloten, maar het heeft 635 pagina's en meer dan 30.000 reacties. De afgelopen dagen werd de aankondiging zo'n beetje elk heel uur verwacht. Natuurlijk kwam die elk uur wederom niet, waardoor leden weer gingen uitkijken naar het volgende uur. Het was voor veel fans gekmakend, maar ook wel leuk.

Maar dat is nog niet alles. Nintendo zelf lijkt zich bewust van het feit dat fans op een nieuwe Direct wachten en leek dan ook te spelen met wachtende gamers. In plaats van een Direct-aankondiging op Twitter, plaatste het... deze apart ogende artwork van Chibi-Robo omsingeld door vuur.

ResetEra zag het in ieder geval als teken aan de wand dat Nintendo het topic volgde en dat een aankondiging er aan zat te komen, met hilarische gifjes en doorgedraaide leden tot gevolg.

Zelfs andere bedrijven deden op Twitter leuk mee, zoals je hieronder kunt zien.

Serieus, mocht je ooit eens tijd hebben om het gi-gan-ti-sche topic op ResetEra te lezen, dan kunnen we je dat van harte aanraden. Het is een prachtige blik op hoe het moet voelen om door te draaien.

En die Nintendo Direct? Die is nog altijd niet aangekondigd. Het kan elk uur gebeuren...


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.