Update: Leden van ESA bekend die in gesprek gaan met Trump

Nieuws | -

Update: De mensen die in gesprek gaan met Trump over geweld in videogames zijn bekendgemaakt. Ten eerste woont Michael Gallagher het gesprek bij. Hij is de directeur van de Entertainment Software Association. De tweede persoon die aanwezig is is Robert Altman, de CEO van ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda - Doom en Wolfenstein zijn spellen die eventueel in de discussie naar voren kunnen komen. Als laatste woont Strauss Zelnick de meeting bij. Hij is de CEO van Take Two Interactive, dat voornamelijk bedrijven zoals 2K Games en Rockstar Games aanstuurt. Eventueel komen de GTA-serie en het aankomende Red Redemption 2 ter sprake.

Origineel bericht:
De Entertainment Software Association (ESA) heeft bevestigd dat het in gesprek gaat met de Amerikaanse president Donald Trump. Dit naar aanleiding van de dodelijke schietpartij van 14 februari op de Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, waarbij zeventien doden en veertien gewonden vielen.

Vorige week liet de ESA nog weten dat ze niet waren benaderd voor een gesprek in het Witte Huis, maar vandaag maakte een woordvoerder van de ESA bekend dat een uitnodiging is ontvangen en dat het gesprek donderdag plaatsvindt. "Dit biedt de mogelijkheid om een discussie te voeren die gebaseerd is op feiten over video game-classificaties, onze toewijding tegenover ouders en de middelen die wij gebruiken om geïnformeerde beslissingen te maken omtrent entertainment."

Kort na de schietpartij liet Trump in een gesprek het volgende weten over de veiligheid op scholen: "We moeten iets doen aan wat kinderen zien en hoe ze het zien. En ook video games. Ik hoor meer en meer mensen zeggen dat de mate van geweld in videogames de gedachtes van mensen aan het vormen is."

ESA laat tevens weten dat er geen bewijs is voor een verband tussen geweld en gameplay. Zo staat er in een verklaring van de organisatie; "Er wordt wereldwijd genoten van videogames en talrijke instanties en betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat er geen verband is tussen games en geweld. Zoals elke Amerikaan zijn wij verontrust over het niveau van wapengeweld in Amerika. Video games zijn simpelweg niet het probleem: entertainment wordt wereldwijd gedistribueerd en geconsumeerd, maar Amerika heeft een exponentieel hogere mate van wapengeweld dan andere landen.''

Voormalig president van de Barack Obama organiseerde in 2013 ook al een gesprek met de leden van de games-industrie naar aanleiding van een schietpartij op een basisschool in Newtown, Connecticut waarbij 28 doden vielen. Obama had destijds aan vicepresident Joe Biden gevraagd om gesprekken in te plannen met een aantal experts op het gebied van onder meer mentale gezondheid, film en tv, onderwijs en games. Hieruit ontstond het plan voor meer wetenschappelijk onderzoek rondom de relatie tussen geweld, videogames en mediabeelden. "Als er ook maar een ding is dat het geweld kan reduceren, als er maar een leven gered kan worden, dan zijn we verplicht om het te proberen." aldus Obama.

De Entertainment Software Association (ESA) is een handelsorganisatie die gaat over het classificatiesysteem van video games. Veel topmannen van grote game bedrijven maken deel uit van deze organisatie. Zo werken onder andere Capcom, Electronic Arts, Konami, Microsoft, Nintendo, Sony Interactive Entertainment, Take-Two Interactive, Ubisoft mee met de organisatie.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.