Gerucht: Nieuwe Myst-game op komst

Nieuws | -

Cyan hint mogelijk naar plannen voor een nieuwe Myst-game. Via Twitter toont de ontwikkelaar namelijk een afbeelding van een versleten verhalenboek van Myst. Op de cover van het boek zit een notitiebriefje geplakt waar het getal 25 driemaal onderstreept is.

Verder bevat de tweet een link naar de Myst-website met daarop hetzelfde plaatje, gevolgd door "…perhaps the ending has not yet been written" en de mogelijkheid voor fans om hun e-mailadres op te geven. Wat de plannen van Cyan zijn en waar de tweet en site op doelen is nog geheel onbekend. Mogelijk wordt een remake of een vervolg op Myst binnenkort uitgebracht. Het spel kwam namelijk op 24 september 1993 origineel uit voor Mac OS en dat is over zo'n halfjaar alweer 25 jaar geleden.

Hoewel er meerdere vervolgen, ports en 'Myst-clones' zijn uitgebracht kon geen enkele tippen aan het succes van de originele Myst-game. In de klassieke point-and-click-game moeten spelers op een klaarblijkelijk verlaten eiland allerlei puzzels oplossen om het eiland te verkennen. Vooral aan het begin wordt er heel weinig aan de speler uitgelegd, waardoor men het eiland moet gaan verkennen en puzzels oplossen om verder te komen in het verhaal.

In 2016 kwam er met Obduction een spiritueel opvolger uit voor Myst op pc. In de game is de speler ontvoerd en strandt hij op een buitenaards landschap. Ook hier moet men verkennen en puzzelen om weer naar huis te komen.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.